POZOR - upřesňující informace


České sdružení uživatelů operačního systému Linux vás zve na

Linuxovou sobotu

spojenou s 1. valným shromážděním CZLUGu

Akce se koná na půdě elektrotechnické fakulty ČVUT v Praze Dejvicích, Technická 2 dne 23. 1. 1999.


Předpokládaný program

od 9:00 -- Instalace Linuxu

Po úspěšných akcích Linux Installfest v Brně a Linux pod Stromeček v Ostravě proběhne podobná věc v Praze. Kdokoli si může přinést svůj domácí počítač a bude mu umožněno připojení k fakultní síti a instalace Linuxu ze sítě pod dohledem linuxových odborníků. Technické podrobnosti naleznete zde.

12:30-14:00 -- 1. valné shromáždění CZLUGu

Podle stanov CZLUGu musí být jednou ročně svoláno valné shromáždění. Před rokem se uskutečnilo ustavující shromáždění v Brně, které schválilo stanovy a přípravný výbor. Přípravný výbor na tomto shromáždění podá demisi a přítomní členové na shromáždění zvolí výbor CZLUGu s tříletým funkčním obdobím. Kandidáty do výboru může navrhnout každý člen sdružení e-mailem na adresu volby@linux.cz.

Program valného shromáždění:

Přípravný výbor sdružení vyhlašuje soutěž "o nejlepší linuxový projekt roku realizovaný v České republice". Mezi takové projekty patří programová podpora linuxového vybavení, distribuce linuxových balíčků, realizace dokumentačních projektů, serverů zaměřených na linuxovou tematiku apod. Tipy na "projekt roku" zasílejte prosím e-mailem na adresu vybor@linux.cz. U každého tipu musí být jednoznačně uveden autor případně autoři projektu, aby bylo jasné, komu se má předat cena. Každý přítomný člen na valném shromáždění může dát jeden hlas některému z navrhovaných projektů. Ten projekt, který dostane nejvíce hlasů, vyhrává a autor projektu převezme finanční odměnu.

14:15-16:00 -- Referáty a přednášky o některých linuxových projektech

Účast přislíbil (zatím) Honza Hubička, který nás seznámí o AA projektu (viz AA projektu). Dále zástupce, kterého deleguje Petr Staněk, poreferuje o serveru penguin.cz a Ivo Hulínský poodhalí technické zázemí čápů. Skutečně, ti ptáci létají na linuxový pohon.

Poznámky

Změna neoficiálního programu (mimo valné shromáždění) vyhrazena!

Na valné shromáždění mají přístup pouze členové sdružení, ostatní části programu jsou otevřeny veřejnosti.

Během "linuxové soboty" si členové sdružení mohou zkontrolovat a aktualizovat své údaje v databázi členů a ostatní se mohou stát členy sdružení, pokud projeví zájem.

Jak se dostat na místo

V Praze metrem trasa A na konečnou Dejvická. Hned u stanice metra začíná areál vysokoškolských objektů Dejvice. Na ulici Technická je budova elektrofakulty hned první vpravo.

Autmo na tzv. "Kulaťák" (oficiálně Vítězné náměstí) a odtud ulicí Šolínovou (je jednosměrná, příjezd z Evropské) k budově. Naproti budovy je hlídané parkoviště a nehlídaná ulice Technická.

Mapka Dejvic